Rozhovor v MF Dnes aneb Jak jsme zvládli dobu covidovou

Publikováno: 17.06.2021

„Kvůli covidu jsme v žádném případě nechtěli propouštět lidi.“ Pro nikoho nebyla koronavirová krize jednoduchou situací. Spousta lidí i firem toto onemocnění omezilo v provozu, ale i přesto musely podniky fungovat dál. V naší firmě to bylo podobné. Jinde se zaměstnanci propouštěli, ve Falcu naopak přijímali. „Všem ve firmě bylo vypláceno 100 procent mzdy i přesto, že v práci trávili pouze 60-80 procent z běžné pracovní doby,“ jak do MF Dnes říkala marketingová manažerka firmy Mgr. Adéla Pecinová.

Při koronavirové situaci jsme přistoupili na směnný provoz tak, aby se zaměstnanci nepotkávali s druhou skupinou. Tomu se přizpůsobila výroba, fungování kanceláří, expedice a také naše rozvozy, režim tedy zůstal stejný pro všechny. Abychom ovšem mohli takto fungovat, samozřejmostí byla veškerá hygienická a ochranná opatření, nařízená vládou. Jako v jiných firmách jsme např. upřednostňovali platbu kartou a omezili styk se zákazníkem. Po této nepříjemné zkušenosti se náš pracovní kolektiv více stmelil, a tak tu i nadále panuje rodinný duch. Loajalitou, pílí a ochotou všech zaměstnanců jsme se jen utvrdili v tom, že rodinnou firmu netvoří pouze pět členů, ale každý Falco příslušník, od výroby, přes sklad, až po kanceláře. Troufáme si říct, že jsme toto těžké období přečkali s grácií.

Volejte, pište - rádi vám odpovíme

Falco - Jsme tu pro vás

Kontakt

Nevíte si rady?

+420 725 417 210

Váš prohlížeč (Internet Explorer) je zastaralý.

Již nevydává pro systém Windows žádné aktualizace. Stáhněte si jeden z těchto aktuálních, svobodných a vynikajících prohlížečů: